index
Gostovanje ponudba Registracija domen
Dodaj v priljubljene Zapri spletni brskalnik
 
 
Prenos domene
Registracija domene
Vpišite željeno ime domene brez predpone >www< in izberite končnico,
nato izberi >preveri domeno<.
.com .net .org
.info .biz .tv
.name .co.uk .org.uk
 
Ugodni popusti pri podaljšanju domene za več let
Kje gostovati domeno?
 
 
  Če se odločite, da boste gostovali pri nas Vam domeno si. za vse pravne osebe in osebe, ki so opravičene do domene .si. nudimo brezplačno pomoč pri postopku urejanja registracije domene.

Preskrbimo in pošljemo Vam (po faksu ali pošti) vse potrebne že izpolnjene formularje in informacije, tako, da jih vi samo pregledate in potrdite z pečatom, ter jih pošljete (po faksu ali pošti) na ARNES, p.p. 7, 1001 Ljubljana oz. po faksu (01/ 479 88 99).

Za vse nejastnosti, ter vprašanja, ki se pojavijo v zvezi z registracijo si. domene imamo za vas pripravljeno tudi tehnično pomoč na telefonski številki 02/ 534 820 20.

Za vse tiste, kateri si hočejo regisrirati končnico .si brez naše pomoči, smo spodaj pripravili kratki postopek registracije končnice .si na Arnesu.
 
  NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN AKTIVIRANJE DOMENE .SI

Registracija domene .si poteka v dveh korakih.

Prvi korak je administrativni postopek oz. registracija domene, v katerem prosilec pridobi enolično ime oblike domena.si. Da bi domeno lahko uporabljali na Internetu, je treba zanjo postaviti še primarni in sekundarni DNS strežnik.

Drugi korak in ga imenujemo aktiviranje domene. Šolski zavodi registrirajo domeno pod edus.si. Pravila za registracijo domen za šolske zavode določa Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport, izpolniti pa morajo poseben formular za registracijo poddomen oblike poddomena.edus.si. (http://www.arnes.si/domene/domena-edus.doc)

Natančno preberite Pravila za registracijo domen pod .si ter splošne pogoje poslovanja (http://ftp.arnes.si/network/templates/reg_domene16b.pdf) in razširitev pravil z dne 15.10.2002. (http://www.arnes.si/novice/b_dopolnitevpravil_1510021.html).

Postopek registracije:

1. Izberite domeno, ki je v skladu s pravili ter preko WHOIS vmesnika preverite (http://www.arnes.si/domene/isci_domeno.html), ali je izbrana domena še prosta.

2. Izpolnite Formular za registracijo domene (http://ftp.arnes.si/network/templates/form_domene8a.pdf) in ga skupaj z obveznimi prilogami pošljite na ARNES, p.p. 7, 1001 Ljubljana oz. po faksu (01 479 88 99). 2.4. V primeru, da je vaša vloga nepopolna, vas bodo sodelavci ARNES-a skušali o tem obvestiti po telefonu oz. faksu, ki je naveden na formularju.

Če je na ARNES prispela popolna vloga, bo navedena administrativna kontaktna oseba v nekaj dneh po pošti prejela potrdilo o registraciji domene. V kolikor potrdila ne prejme v roku 7 do 10 dni, svetujemo, da pokliče na ARNES (01 479 88 33) ali pošlje elektronsko sporočilo na dom-reg@arnes.si.

3. Domena je zdaj registrirana in jo je potrebno še aktivirati – postaviti DNS strežnik. Najprej s Pooblastilom (http://ftp.arnes.si/network/templates/b_poobl_dns2.pdf) pooblastite izbranega ponudnika Internet storitev za upravljanje DNS strežnikov za vašo domeno. Pri izpolnjevanju pooblastila se posvetujte z vašim ponudnikom. Če boste z domeno upravljali sami, za sporočanje podatkov o DNS strežnikih uporabite isti obrazec - pooblastilo. (http://ftp.arnes.si/network/templates/b_poobl_dns2.pdf) Pravilno izpolnjeno pooblastilo (pozor na vsa obvezna polja, podpis in žig nosilca ter datum) pošljite na ARNES (faks: 01 479 88 99, elektronska pošta: dom-reg@arnes.si).

Vpis v vrhnji DNS poteka ob delavnikih. Vpisana bodo vsa pooblastila, ki bodo na ARNES prispela do 12:00. Elektronsko obvestilo o uspešnem vpisu oz. morebitni napaki se po 12:00 avtomatično pošlje na elektronski naslov, ki je naveden na Pooblastilu.

Po uspešnem vpisu je domena aktivirana (navadno med 15:00 in 16:00).

V kolikor vpis v vrhnji DNS ne uspe, mora razlog za to odkriti vaš ponudnik.

Za več informacij obiščite www.arnes.si
 
    Cenik domen
    Podaljšanje domene
    Prenos domene
  +   Nastavitve domene-admin
    Način plačila
    FAQ
    Whois
    Trace route
    Preveri IP naslov
    Pravila in pogoji storitve